Miljøminister: Danmark skal mærke Kinas vandsatsning

Verdens største vækstøkonomi Kina vil investere massivt i vandteknologi, og det skal danske virksomheder kunne mærke på ordrebogen.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) underskriver i denne uge en ny handlingsplan med Kinas minister for vandressourcer, Chen Lei, der skal være med til at give danske virksomheder flere ordrer fra Kina.

Det sker på et officielt besøg i Kina, der også har deltagelse af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) samt en hel række danske erhvervsledere.

- Kina står med nogle enorme udfordringer, som vi har erfaring med at løse i Danmark. Faktisk er vi blandt verdens bedste til at lave løsninger, der kan minimere vandspild eller rense forurenet vand, siger miljøminister Kirsten Brosbøl, i en pressemeddelelse.

- Vi skal have forløst det potentiale og styrket danske vandvirksomheders fodfæste på det kinesiske marked, for det er noget, der kan skabe danske arbejdspladser. Derfor er det vigtigt at mødes med mine kinesiske ministerkollegaer og styrke vores samarbejde, siger Kirsten Brosbøl.

Danmark og Kina har siden 2010 haft en samarbejdsaftale om beskyttelse af vandressourcer, og det er den aftale, som nu bliver fornyet og konkretiseret.

I løbet af besøget i Kina skal Kirsten Brosbøl desuden møde kinesiske investorer, der er interesseret i dansk vandteknologi og se på projekter, der er ført ud i livet.

- Det kinesiske marked er ikke nyt for danske virksomheder, og mange af dem har allerede etableret sig herude. Men der er fortsat et enormt potentiale. Ikke mindst på vandområdet, hvor Kina investerer i en skala, som nærmest er ufattelig, siger Kirsten Brosbøl.

- De har en ambition om at investere en milliard kroner i vandteknologi om dagen, og det skal danske virksomheder have mest muligt ud af, fortsætter hun.

Fra 2006 til 2012 har Danmark næsten fordoblet eksporten af vandteknologi til Kina fra 336 millioner kroner til 670 millioner kroner.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip