Mindst 36 dræbt ved stenbrud i Kenya

admin

|

02/12/2014

Dagens topnyheder

Militante fra den islamistiske al-Shabaab-bevægelse dræbte tirsdag mindst 36 ikke-muslimer, der arbejdede i et stenbrud i det nordøstlige Kenya. Mindst to af de dræbte blev halshugget, skriver flere internationale medier.

Gruppen siger i en erklæring, at den står bag massakren, hvor fortrinsvis minearbejdere blev dræbt.

- Bevæbnede mænd sneg sig ind på arbejderne, der sov i deres telte. Det var omkring en time efter midnat, siger en indbygger i området, der ligger tæt på grænsen til Somalia, hvor islamisterne i gruppen kaprede en bus og dræbte 28 passagerer.

- Gerningsmændene skilte muslimer fra ikke-muslimer, inden de henrettede de 36 personer, som fik ordre til at lægge sig på jorden, hvor de blev skudt i hovedet på tæt hold, siger Hassan Duba, en ældre indbygger i den nærliggende landsby Korome.

- Vores hold er på stedet og vurderer omfanget af angrebet, oplyser Røde Kors i Kenya ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kenya har været udsat for en række angreb fra al-Shabaab-bevægelsen de seneste år.

Det mest kendte angreb skete i september 2013, da militante fra al-Shabaab angreb storcentret Westgate i Nairobi, og 67 mennesker blev dræbt.

Kritikere siger, at landets præsident ikke har gjort nok for at sikre nationen efter angrebet på Westgate. Vestlige diplomater siger, at Kenyas sikkerhedsstyrker, der får støtte fra både Storbritannien, USA og andre, er svækket af blandt andet dårligt kommunikation mellem de forskellige afdelinger, og at der skal renses ud i toppen.

- Regeringen i Kenya har mange gange lovet at optrappe sikkerheden Man bliver nysgerrig efter at vide, om der overhovedet er et ønske om forandring nogen steder, siger en diplomat.

De militante fra al-Shabaab siger, at deres angreb er straf for, at Kenya har sendt styrker til den afrikanske fredsbevarende styrke, som bekæmper islamisterne i Somalia.

/ritzau/Reuters