Minister: Iværksættere bliver min hovedprioritet

Danmarks iværksættere kan se frem til meget mere opmærksomhed fra politisk hold. Det lover erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), der har tænkt sig at fremlægge en helt ny strategi for iværksætterpolitik til foråret.

- Det bliver min hovedprioritet som erhvervs- og vækstminister, som kommer til at ligge over alt andet, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

- Danmark har så mange gode forudsætninger for at tiltrække iværksættere. Vi har en god digital infrastruktur. Det er nemt at starte virksomhed. Vi har en meget stærk offentlig myndighedskultur. Vi har et godt fundament, men vi får for lidt ud af det, siger ministeren.

Hvad der så mere præcist skal ændres for at sikre, at Danmark får mere iværksætteri ud af det gode fundament, har ministeren ikke helt lagt sig fast på endnu.

Men han forklarer, at det blandt andet handler om at sikre mere risikovillig kapital. Derudover vil han arbejde for, at der bliver ét samlet sted, hvor iværksætterne skal henvende sig til myndighederne for at starte virksomhed.

Og så overvejer han, om myndighederne kan "facilitere" crowdfunding, hvor flere små investorer spytter i kassen for at løbe et projekt i gang, og forbedre vilkårene for deleøkonomi.

Hos Dansk Iværksætterforening har formand Christian Walther Øyrabø et par meget konkrete forslag til mere gennemgribende ændringer, ministeren kunne tage fat på, hvis han ønsker at fremme iværksætteri.

Ifølge ham er det vigtigste spørgsmål adgangen til kapital.

- Grundstoffet inden for iværksætteri er penge. Og det mangler. Investorerne skal motiveres til at investere i iværksætteri. Så ministeren kunne for eksempel sørge for skattemæssige fordele til dem, der investerer i iværksættervirksomheder.

Derudover anbefaler iværksætterformanden at rydde op i "administrativt bøvl".

- Danmark er ikke verdens værste land at drive virksomhed i, men hvis vi skal være nummer et, skal vi også gå lige det sidste skridt, siger han.

Endelig foreslår Christian Walther Øyrabø særlige skatteregler for medarbejderaktier i iværksættervirksomheder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip