Minister tror på flertal bag integrationsudspil

Mandag mødtes beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) med de tre største partier uden for regeringen for at høre deres holdning til regeringens integrationsudspil.

Trods kritiske toner fra alle tre partier er ministeren overbevist om, at integrationsudspillet vil kunne opnå flertal i folketingssalen.

- En række organisationer og KL har sagt, at der er gode takter i det her lovforslag, og det gør, at jeg tror, vi kan få det vedtaget i Folketinget, siger han efter forhandlingerne.

Beskæftigelsesministeren har mandagen igennem sonderet partiernes holdninger til lovforslaget, som allerede var udfærdiget på forhånd.

- Hvis man vil bedre integration i Danmark, kan man få det med dette lovforslag. Så kan man have nogle ønsker til yderligere ting eller mene, at nogle ting er gået for langt, siger Henrik Dam Kristensen.

- Men summen af det hele er, at hvis man vil gøre noget ved den situation, vi har i dag, hvor alt for få af dem, der har været igennem et treårig integrationsprogram, er i job eller uddannelse, så er det nu, man skal slå til, mener han.

Det argument giver Enhedslisten ikke meget for efter sit møde med ministeren.

- Lovforslaget i sin nuværende version stemmer Enhedslisten ikke for, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun oplevede ikke mandagens møde som en reel forhandling med ministeren.

- Vi har fortalt, hvad vores holdning til regeringens udspil er. Henrik Dam har skrevet det ned på et stykke papir. Så må vi se. Der har ikke været tale om forhandlinger, siger hun.

- Det er rimelig valgkampsagtigt det her. Normalt vil man snakke med de andre partier og høre, om man har et flertal, før man lægger et lovforslag frem, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Også Venstre har krævet ændringer til forslaget, hvis partiet skal stemme for, mens Dansk Folkeparti helt har opgivet forhandlingerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip