Mørkøv er eneste dansker i Tinkoff-Saxos Tour-trup

Michael Mørkøv er den eneste danske rytter i Tinkoff-Saxos trup til Tour de France. Blandt de ni ryttere er også den spanske kaptajn Alberto Contador. Det oplyser holdets russiske ejer, Oleg Tinkov, på Twitter.

De ni udtagne ryttere til Touren er Alberto Contador, Michael Rogers, Nicolas Roche, Rafal Majka, Sérgio Paulinho, Jesus Hernandez, Michael Mørkøv, Daniele Bennati og Matteo Tossato.

- Vi vil have det stærkest mulige hold i Tour de France. Rogers, Roche, Majka, Paulinho, Hernandez, Mørkøv, Bennati og monsteret Tossato, skriver Oleg Tinkov.

I weekenden kom det frem, at tjekken Roman Kreuziger ikke kører med i årets Tour, fordi han er under mistanke for doping i årene 2011 og 2012 - før han kom til Tinkoff-Saxo.

Kreuziger var ellers udset til en rolle som af Contadors vigtigste hjælperyttere i bjergene i Touren, men den opgave skal i stedet løses af Rafal Majka.

Polakken blev foretrukket frem for blandt andre Nicki Sørensen og Chris Anker Sørensen. Sidstnævnte har været plaget af nogle brækkede ribben og nåede aldrig at komme i form til Touren.

En anden vigtig hjælperytter i bjergene bliver australieren Michael Rogers.

/ritzau/

 

Dagens Gossip