Moody's varsler dårligere kreditudsigt for Rusland

Ruslands indblanding i konflikten i nabolandet Ukraine kan blive en trussel mod landets økonomi, advarer kreditvurderingsbureauet Moody's.

Bureauet indikerer, at det kan være på vej til at sænke Ruslands kreditvurdering, fordi det nu betegner udsigterne for vurderingen til at være "negativ".

Rusland ligger dog fortsat på karaktertrinnet Baa1, men Moody's advarer om, at udviklingen i Ukraine, hvor konflikten har spredt sig fra halvøen Krim til de østlige regioner, kan blive kostbar for Moskva.

- Sammenlignet med situationen på Krim betragter Moody's situationen i det østlige Ukraine som mere vanskelig på grund af separatiststyrkernes komplicerede baggrund samt udbruddet af vold, hedder det i en udtalelse fra Moody's.

Bureauet ser dog ikke det nuværende konfliktniveau som højt nok til at presse den russiske vækst yderligere.

Men hvis konflikten eskalerer, kan den russiske økonomi blive sårbar på grund af strammere sanktioner fra Vesten, kapitalflugt og tab af markedsadgang for russiske banker og virksomheder.

- Sanktionerne mod Rusland har indtil videre primært været målrettet individuelle personer, men G7-landene har gentaget muligheden for yderligere sanktioner rettet mod specifikke sektorer i økonomien, lyder det i udtalelsen.

Samtidig har Moskva ikke iværksat tilstrækkelige tiltag eller reformer, der skal adressere landets svage økonomi, mener Moody's.

Bureauet peger på, at Ruslands årlige vækstudsigt er faldet fra 3 procent til 1,7 procent for de næste fem år. Moody's vil overveje at nedgradere Ruslands kreditvurdering, hvis udsigten for væksten bliver yderligere forværret.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip