Morten hyldes på nettet: Derfor elsker jeg Danmark, og derfor er dem, der hader Danmark, mine fjender

"Jeg elsker Danmark. Og jeg elsker danskere, uanset deres udseende, tro, alder, indkomst, bopæl og intelligenskvotient. Jeg elsker vores unikke kombination af mindreværd og storhedsvanvid. Jeg elsker vores tillid til hinanden og vores antiautoritære tilgang til en hver form for magt. Jeg elsker at vi kan være så dumme at udnævne stegt flæsk som nationalret og samtidigt være hjemland for verdens bedste restaurant".

Sådan indleder markedsføringsdirektør i Vestas og filosof, Morten Nødgaard Albæk, et indlæg på sin Facebook-profil her til aften oven på weekendens dramatiske terrorhandlinger i København.

Læs også: Politiet frigiver terroristens identitet: Han er også den tidligere knivstikker fra S-tog

Og rækken af ting, som forretningsmanden og familiefaren, Morten Nødgaard Albæk elsker ved sit fædreland er rigtig lang og kan læses i sin fulde længde nederst på siden.

Men midt i al kærligheden til Danmark og dets mennesker er der også noget sort og uelskeligt, ifølge Morten Albæk.

"Og jeg elsker enhver jøde, enhver protestant, enhver muslim, enhver katolik, enhver buddhist, enhver ateist, enhver libertiner, enhver asket, enhver socialist, enhver konservativ, ethvert fjols, enhver ekspert, enhver rigmand, enhver fattig, enhver mørk, enhver gul eller enhver hvid, der elsker Danmark for alt hvad Danmark er og alt hvad Danmark aldrig bliver. Men alle der hader Danmark vil jeg til evig tid være fjende af. For det er mit land og jeg vil forsvare det med alt hvad jeg har. Ikke af had til eller frygt for andre. Men fordi jeg elsker Danmark", skriver han afsluttende i sit Facebookindlæg.

På tre timer har hans opdatering fået over 2000 likes og er blevet delt knap 500 gange. Det er væltet ind med positive kommentarer fra Facebookbrugere.

Læs også: Danmark flager på halvt mandag efter attentater

"Kender dig ikke, men den status - den er jeg vild med, for det er lige netop sådan jeg har det- TAK", kommenterer en kvinde på Facebook.

"Tak Morten... Et lys at læse på en dag der er mørk, men hvor parker, foreningslokaler, kirkekrypter etc. har givet genlyd af grin og overgiven barnelatter fra 1000vis af fastelavnssammenkomster. Du insisterer på at vi er mennesker, og at vi vil forsvare ikke bare egen, men alle andres ret til at være netop det. Tak!", skriver en taknemmlig mand i kommentarfeltet.

Se hele Morten Nødgaard Albæks opslag nedenfor:

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip