Mourinho håber Petr Cech tager kampen op

Petr Cech har været førstevalg til målmandsposten i Premier League-klubben Chelsea i mere end 10 år.

Mandag, hvor Chelsea åbnede sæsonen i Premier League med en sejr på 3-1 mod Burnley, var han vraget og sat på bænken til fordel for den 22-årige belgier Thibaut Courtois, som Chelsea har fået tilbage fra Atlético Madrid.

Her havde Courtois været på en lejeaftale i tre år.

Manager José Mourinho håber, at Petr Cech tager kampen op og ikke bare stiltiende accepterer at være blevet overhalet. Han vil heller ikke garantere, at Thibaut Courtois nu er fast mand i målet.

- Jeg kan ikke lide udtrykket "i resten af sæsonen". Courtois er ikke mit førstevalg i resten af sæsonen. Han var mit førstevalg til kampen mod Burnley, og jeg synes, at han gjorde det godt nok til også at være mit førstevalg i den næste kamp, siger Mourinho.

- Jeg håber, at Petr Cech bliver her. Jeg vil beholde ham, klubben vil beholde ham, og forhåbentlig bliver han her, fortsætter den portugisiske manager.

Mourinho har kendt den tjekkiske målmand i 10 år, og han føler sig overbevist om, at han ved, hvordan Cech reagerer.

- Han kommer ikke til at slappe af. Han sætter sig ikke i en lænestol og siger ok, jeg har ikke en chance. Jeg tror, han reagerer lige modsat, fortsætter Mourinho, som mener, at Thibaut Courtois er den eneste, som er presset, hvis han vil beholde pladsen i målet.

- Når du arbejder ved siden af en mand som Petr Cech, får du problemer, hvis du ikke præsterer. Jeg har ingen problemer, jeg er tryg. Chelsea har heller ingen problemer, for de er begge fantastiske målmænd, siger Mourinho.

Chelsea nye profiler fik en flot start i mandagens Premier League-åbning mod Burnley. Courtois stod en fin kamp. Cesc Fabregas spillede en rolle ved alle scoringer, og Diego Costa scorede Chelseas første mål.

/ritzau/