Naser Khader ser ud til at få comeback i Folketinget

Marginalerne er med De Konservative i Østjylland, hvor partiet lige akkurat holder fast i sit mandat, og det synes at sikre Naser Khader et comeback i Folketinget efter en turbulent periode og en pause fra politik.

Den tidligere partistifter af Ny Alliance meldte sig hos de trængte konservative i februar, og den 51-årige politiker har været med til at tegne partiets linje frem mod valget.

Blandt andet som frontfigur i forbindelse med en udskældt kampagne, hvor især budskabet "stop naziislamisme" har stået for skud. Den har Khader stejlt forsvaret hele vejen.

En anden profil i Østjylland, Yahya Hassan, kommer ikke i Folketinget. Han har fået færre end 1000 stemmer, og han skulle bruge 20 gange så mange.

Den dansk-palæstinensiske Aarhus-poet var opstillet som løsgænger, efter at Nationalpartiet opgav at blive opstillingsberettiget ved valget, og målinger op til valget havde ellers vist, at han sensationelt kunne sikre sig en plads i Folketinget.

De to helt store tabere i det østjyske er Venstre, som bliver næsten halveret fra syv til fire mandater, mens De Radikale kun får et enkelt mandat - mod tre ved valget i 2011.

De Radikales partileder, Morten Østergaard, som sidste år tog over efter Margrethe Vestager, må ventes at løbe med det enlige mandat.

Trods hele 6,1 procent af stemmerne får Alternativet kun et enkelt kredsmandat i Østjylland.

Dansk Folkeparti får også i Østjylland et godt valg. Partiet går to mandater frem til fem, og dermed ser det ud til, at blandt andre partiets tre folketingsmedlemmer fra 2011, Kim Christiansen, Hans Kristian Skibby og Mette Hjermind Dencker, bliver valgt igen.

SF mister et af partiets to mandater, og meget tyder på, at gruppeformand og finansordfører Jonas Dahl sætter sig på det ene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip