Nato: Våbenleverancer fra Rusland til Ukraine stiger

Nato hævder at have beviser for, at der bliver fragtet stadig flere våben over grænsen fra Rusland til Ukraine, siden et passagerfly fra Malaysia Airlines angiveligt blev skudt ned i Østukraine for knap en uge siden.

- Vi fortsætter med at se beviser for våbenbevægelser fra Rusland til Ukraine, og det vækker bekymring, siger en militærofficer fra Nato, der udtaler sig under betingelse af anonymitet.

I torsdags omkom 298 mennesker, da passagerflyet MH17 styrtede ned i det østlige Ukraine - angiveligt efter at være blevet ramt af et Buk jord-til-luft missil, som meget tyder på var affyret af prorussiske separatister.

Buk-systemet, der er russisk fremstillet, kan ifølge producenten ramme mål i 25 kilometers højde.

Onsdag hævdede en højtstående ukrainsk oprørsleder, at de prorussiske separatister er i besiddelse af Buk-missiler. Han indikerede samtidig, at missilerne skulle være blevet sendt tilbage til Rusland for at skjule beviserne. Disse oplysninger er dog ikke bekræftet.

De første omkring 40 flyofre ankom onsdag til den hollandske by Eindhoven om bord på to militærfly. Myndighederne har bjærget omkring 200 lig fra ulykken, som er blevet fragtet med tog til den ukrainske by Kharkiv.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip