Ned på jorden: Landsholdet blev ramt af fransk knytnæve

Det danske landshold må sande, at der et godt stykke vej op til de helt store fodboldnationer.

Søndag aften blev Nicklas Bendtner og holdkammeraterne slået med 0-2 af Frankrig i Saint-Etienne i en venskabskamp, der kunne være endt i en regulær afklapsning.

Næste års EM-værter stillede endda uden A-kæden, hvilket betød, at flere af landstræner Didier Deschamps normale reserver fik chancen for at bevise, at de skal med i Frankrigs EM-trup om godt et år.

Mens franskmændene kombinerede i højt tempo fremad og skabte chancer efter behag, så famlede Danmark næsten overalt på banen.

I Frankrigs straffesparksfelt kom danskerne først for alvor efter pausen, da værterne var kommet foran med 2-0 og reelt havde afgjort kampen.

Det danske opspil var for langsomt, og for få holdkammerater bød sig til for boldholderen. For det meste endte det med en aflevering på tværs eller bagud, før det pågående franske hjemmehold erobrede bolden.

Landstræner Morten Olsen måtte konstatere, at stort set alle markspillere var under niveau. Profiler som Nicklas Bendtner, Christian Eriksen og Michael Krohn-Dehli var anonyme i den første time.

En Krohn-Dehli-aflevering før pausen sneg sig godt nok ind på stolpen, efter at Bendtner havde mistimet sit hovedstødsforsøg.

Midtvejs i anden halvleg fik danskerne lidt mere plads, og Christian Eriksen sendte et knaldhårdt skud lige på Frankrigs målmand, der måtte give hjørnespark.

Evians Daniel Wass fik fra start chancen på midtbanen ved siden af Eriksen, men det projekt fungerede ikke. Wass blev hevet ud i pausen, og afløseren, Chievos Anders Christiansen, kom ind med masser af energi og gjorde det fint.

I forsvaret spillede FC Midtjyllands Erik Sviatchenko sin anden landskamp efter debuten i onsdagens 3-2-sejr over USA. Sviatchenko, der vikarierede for Daniel Agger, var frem til sin udskiftning et kvarter før tid i mange problemer.

Målmand Kasper Schmeichel var med afstand den bedste danske spiller med flere klasseredninger.

Alexandre Lacazette bragte efter et kvarter Frankrig på 1-0, efter at Schmeichel i første omgang havde blokeret et skud fra Antoine Griezmann. Det danske forsvar var spillet helt fra hinanden, og så kunne Lacazette nemt sparke returbolden i mål.

Med til historien hører, at målscoreren indtil da måtte høre på det ene buhråb efter det andet, fordi han til daglig spiller for Lyon - en klub, der ikke ligefrem er populær i Saint-Etienne.

Godt fem minutter før pausen øgede Arsenal-angriberen Olivier Giroud til 2-0, da han løb fra Simon Kjær og sparkede bolden mellem benene på Kasper Schmeichel.

Frankrig tog den mere med ro i anden halvleg - ellers kunne det nemt være endt i en dansk øretæve.

Danmark skal i aktion næste gang den 8. juni i en testkamp mod Montenegro, inden der fem dage senere står vigtige point på spil i EM-kvalifikationen, når Serbien kommer forbi København.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip