NemID dropper problem-platform til næste år

De seneste dage har NemID været lagt ned, fordi det ikke fungerer med den seneste version af Java. Men danskerne kan glæde sig over, at den næste version af NemID ikke baseres på Java-platformen, skriver politiken.dk.

- Vi er på vej med en ny løsning, som er klar til april næste år og vil blive indfaset gradvist i løbet af 2014, siger kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen Cecile Christensen til politiken.dk.

- Den bygger på JavaScript i stedet for Java. Men vi skifter kun platform, fordi NemID så fremover vil kunne bruges på tablets og mobil. Det er ikke på grund af sikkerheden, siger hun.

NemID er udviklet af Nets på vegne af Digitaliseringsstyrelsen og den danske banksektor.

Java er i dag nødvendig for at kunne logge på og bruge for eksempel netbank med NemID, og normalt lyder anbefalingerne fra Nets, at man løbende opdaterer programmet, så man har den nyeste version.

NemID kom fredag op at køre igen efter tre dages nedbrud igen.

Digitaliseringsstyrelsen var ude og varsle bøder til Nets for ikke at opretholde kontraktens bestemmelser om oppetid. Nets er dog overordnet godt tilfreds med deres produkt.

- Det er selvfølgelig vilkårene, når man har lovet så høj en oppetid, som NemID har. Så må vi også tage med, at når vi ikke leverer som lovet, så kan det koste en bod, sagde kommunikationschef i Nets, Søren Winge.

- Med en gennemsnitlig oppetid på 99,8 er vi egentlig relativt god tilfredse. Men det er klart, at de seneste tre dage selvfølgelig ikke har været tilfredsstillende.

Digitaliseringsstyrelsen har fredag bedt Nets om en redegørelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip