Nets: Vi forstår, hvis folk er blevet ængstelige

Skrevet af admin

02/05/2014

Mest læste i dag

Det er nødvendigt at give en bredere kreds af medarbejdere adgang til danskernes kreditkortoplysninger.

Sådan lyder det fra Nets efter, at en tidligere medarbejder siger til netmediet Version2, at det langt fra kun var it-specialister som Se og Hørs såkaldte "tys-tys-kilde", der havde adgang til danskernes fortrolige data.

Det havde alle de unge og ufaglærte i nets kundeservice også, og her blev der snaget flittigt i ekskæresters og kendtes brug af deres kreditkort, fortæller den anonyme, tidligere medarbejder.

- Der er nogle legitime adgange, medarbejderne skal have for at kunne udføre deres arbejde i kundeservice, når man skal spærre kort og den slags, siger kommunikationschef i Nets, Søren Winge, til Ritzau og tilføjer:

- Men vi gør dem meget bekendte med, hvad det er for et ansvar, de har.

Spørgsmål: Ud over at bede folk love at opføre sig ordentligt, hvad har I så af kontroller, der skal sikre, at det ikke sker alligevel?

- Vi er midt i et samarbejde med politiet, og derfor vil vi ikke kommentere konkret på, hvad vi har af kontroller. Men inden for en vis ramme er vi nødt til at have tillid til, at vores medarbejdere lever op til det aftalte, siger Søren Winge.

Spørgsmål: Kan du forstå, hvis der sidder nogen og tænker, at I ikke har særlig mange af de her kontroller?

- Det kan jeg da godt forstå, men det er ikke ensbetydende med, at det er sådan, det forholder sig, siger Søren Winge, der forsikrer, at "tryghed omkring data er hjerteblod" i Nets.

- Jeg kan forsikre, at tryghed omkring data er vores hjerteblod. Jeg kan forstå, hvis folk er ængstelige oven på, hvad de har hørt, og det er også derfor, vi vil til bunds i det her, siger han med henvisning til en intern undersøgelse af sikkerheden i Nets.

Spørgsmål: Kan du garantere, at der ikke lige nu, mens vi snakker, sidder en medarbejder og tapper oplysninger fra jeres system?

- Jeg vil ikke konkludere på det forløb, vi er i gang med. Der må vi afvente vores interne analyse.

Spørgsmål: Så det tør du ikke svare på?

- Nej, der må vi afvente, at vi er færdige med at lave en fuld beskrivelse af vores arbejdsgange, siger Søren Winge, der "ikke tør ikke sætte tidspunkt" på, hvornår undersøgelsen er færdig.

Søren Winge fortæller fredag til Politiken, at Nets tidligere har bortvist ansatte, der har kigget på data, som de ikke havde behov for at kigge på.

/ritzau/