Ni mænd er fængslet for rambuktyveri i Hørsholm

Ni mænd er søndag blevet varetægtsfængslet for et rambuktyveri lørdag aften mod en tøjforretning i Hørsholm, hvor tyve tog varer for over 800.000 kroner.

En mand fik anholdelsen opretholdt i tre døgn. Alle 10 mistænkte er i alderen 17 år til 33 år, og de nægter sig skyldige, oplyser anklager Ann Künow fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

Københavns Vestegns Politi fik omkring midnat en henvendelse fra en borger, som undrede sig over et "mistænkeligt forhold" ved en boligblok i Bagsværd.

- Flere personer var i gang med at at bære beklædning ud fra en varebil, blandt andet jakkesæt på bøjler, og op i en lejlighed, sagde Anders Schütt, vagtchef ved Nordsjællands Politi, tidligere til Ritzau.

Nordsjællands Politi havde få timer tidligere sendt oplysninger ud til andre politikredse om et uopklaret rambuktyveri i butikscentret Hørsholm Midtby.

- Tyvene brugte en Fiat Punto til at smadre et udstillingsvindue i tøjforretningen. De slap af sted med varer for et relativt stort beløb. Blandt andet flere dyre jakkesæt, fortalte vagtchefen.

Politiet blev alarmeret om rambuktyveriet klokken 22.28. Tyvene forsvandt i en hvid varebil. Sandsynligvis det samme køretøj som politiet har beslaglagt i forbindelse med anholdelserne i Bagsværd.

Anholdelsen af de 10 mænd foregik uden dramatik, og den skyldes ifølge anklageren to ting.

- Det er godt, at der er vakse borgere, som kontakter politiet, og så er det godt, at samarbejdet mellem kredsene fungerer, siger Ann Künow.

Fire mænd er varetægtsfængslet indtil 21. november, mens fem er fængslet indtil 12. december. Politiet har nu tre døgn til at undersøge, om den sidste mand har et alibi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip