Nicki Bille fortsætter i Rosenborg

Det får ikke afgørende konsekvenser for hans ansættelse i den norske fodboldklub Rosenborg BK, at den danske landsholdsangriber Nicki Bille natten til langfredag blev anholdt af politiet og sigtet for vold mod tjenestemand.

Det fortalte klubben på et pressemøde torsdag, hvor Nicki Bille selv var til stede.

Nicki Bille har dog som en konsekvens af anholdelsen fået totalt alkoholforbud, ligesom han skal bruge noget af sin fritid på socialt arbejde.

Derudover skal han fortsætte med at gå på et kursus, der skal lære ham at kontrollere sine vredesudbud.

- Det har været en vanskelig og alvorlig sag. Derfor har vi brugt god tid på at indhente oplysninger for at træffe den rigtige beslutning.

- Vi har set to videoer af episoden og snakket med Nickis advokat og agent. Vi har også talt med politiet i København, så vi har fået et godt billede af, hvad der er sket.

- Vi har ingen grund til ikke at tro på Nicki Bille, sagde sportschef Erik Hoftun på pressemødet.

Nicki Billes advokat har tidligere forklaret, at der er uoverensstemmelser mellem politiets og fodboldspillerens opfattelse af, hvad der foregik, da han blev pågrebet efter blandt andet at have sparket til en parkeringsautomat.

Senere bed han ifølge politiet en betjent i armen, og derfor er han sigtet for vold mod tjenestemand.

Sagens hovedperson afviste på pressemødet at komme nærmere ind på sin version af, hvad der egentlig skete den aften i København.

- Jeg vil ikke kommentere hændelsen, det overlader jeg til min advokat, sagde han, men understregede dog, at han ikke havde været beruset.

Han gav samtidig udtryk for lettelse over den aftale, som han og klubben er nået frem til.

- Det er dejligt at være tilbage, og jeg beklager at være havnet i denne situation, som jeg gerne ville have været foruden, sagde angriberen.

I september var Nicki Bille Nielsen også i kontakt med politiet i forbindelse med en bytur. Han blev anholdt efter at være blevet smidt ud af et værtshus, hvor han havde smadret et glas og siden slog ud efter nogle af de andre gæster.

Dengang endte det med en bøde. På spørgsmålet om, hvad der sker, hvis det ender med en dom i sagen fra København, svarer sportschefen:

- Så har vi en ny situation, og så må vi overveje, hvad vi gør, siger Erik Hoftun.

Hidtil har Nicki Bille været sat udenfor truppen og har ikke deltaget i træningen. Men nu er der ikke længere noget, der er til hinder for, at han er med på træningsbanen, og det er heller ikke udelukket, at han kan spille i weekenden.

- Om han spiller på søndag, tager den sportslige ledelse stilling til, sagde Erik Hoftun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip