Nigerias nye præsident sværger at nedkæmpe Boko Haram

Den nye præsident i Nigeria, Muhammadu Buhari, er fredag taget i ed og sværgede som noget af det første at nedkæmpe den militante islamiske gruppe Boko Haram.

Ved sin indsættelse understregede præsidenten, at Afrikas folkerigeste stat er økonomisk i knæ.

- Hæren får det fulde ansvar for at nedkæmpe Boko Haram, siger den 72-årige tidligere leder af militæret.

Det islamistiske oprør har kostet flere end 15.000 mennesker livet siden 2009, hvor 1,5 millioner er drevet på flugt.

I februar indledte Nigerias hær sammen med flere nabolande en større offensiv mod islamisterne, og koalitionen har haft held til at befri flere byer.

Dermed overtager præsidenten opgaven med at redde flere hundrede kvinder og børn, som holdes fanget, inklusiv 200 skolepiger, som blev bortført fra byen Chibok for et år siden.

- Vi kan ikke påstå, at vi har besejret Boko Haram uden at have reddet Chibok-pigerne og alle andre personer, som er uskyldige, men holdes som gidsel. Regeringen vil gøre alt, hvad den kan, for at redde dem, siger han.

Hundredvis af Boko Harams andre gidsler er blevet reddet af hæren de seneste uger, men Chibok-pigerne, hvis bortførelse førte til forargelse verden over, er stadig ikke blevet fundet.

Valget af Nigerias nye præsident var det første demokratiske valg i det afrikanske land.

Præsidenten arver et hav af problemer fra hans forgænger Goodluck Jonathan, hvis fem år på magten var præget af korruptionsskandaler og ringe fokus på sikkerheden i landet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/Reuters

.

Dagens Gossip