Nødgaard: Uproblematisk at gå fra vagthund til lobbyist

Skrevet af admin

20/04/2015

Mest læste i dag

Indtil nu er Ulrik Nødgaard især kendt i offentligheden som Finanstilsynets direktør, der kom til, mens finanskrisen var på sit højeste, og som stod for en hård linje over for bankerne.

Men fra august skifter Ulrik Nødgaard side og skal repræsentere finanssektorens interesser som direktør i Finansrådet. Selv ser han dog ingen problemer i skiftet fra den ene side af skrivebordet til den anden og han havde heller ingen forbehold ved at sige ja til jobbet.

- Indholdsmæssigt ligger det i naturlig forlængelse af det, jeg har arbejdet med i de sidste mange år, men det er klart, at jeg får en anden rolle, siger Ulrik Nødgaard, som selv kalder sit jobskifte for "udramatisk".

- Jeg synes, det hører med til billedet, at vi har en god tradition for dialog mellem myndigheder og sektor om at finde nogle løsninger, som vi alle sammen kan se os selv i. Men det er klart, at mit bidrag til den dialog bliver et lidt andet fremadrettet, siger han.

Finansrådet har været på udkig efter en ny direktør, siden brancheorganisationen i januar besluttede sig for at skille sig af med sin mangeårige direktør, Jørgen A. Horwitz.

Ulrik Nødgaard fik han en henvendelse fra Finansrådet, om han var interesseret i jobbet, men da var hans interesse var allerede vakt, fortæller han.

- Da jeg så, at det job ville blive ledigt, havde jeg nok helt instinktivt en fornemmelse af, at det ville være noget for mig. Det hænger sammen med et mandat, der er fra bestyrelsen, om at der er brug for noget fornyelse.

- Det synes jeg kunne være en spændende udfordring, hvor jeg samtidig kunne bruge mine kompetencer og indsigt omkring den finansielle sektor. Det lå lige for på mange måder, siger Ulrik Nødgaard.

Han vurderer, at de største udfordringer i den nye stilling ligger i de reguleringer, som finanssektoren er underlagt, og den teknologiske udvikling. Men det giver ikke nogen mening "at kloge sig" om, hvordan udfordringerne skal håndteres allerede nu, siger han.

Ulrik Nødgaard har været direktør i Finanstilsynet siden 2009 og tidligere har han været ansat i forskellige stillinger i det daværende økonomi- og erhvervsministerium

Han tiltræder i Finansrådet den 10. august.

/ritzau/