Nordjylland vil have færre flygtninge

Vi får alt for mange flygtninge, lyder det fra de nordjyske kommuner.

Derfor sender de snart et fælles brev til den nye minister for udlændinge og integration, Inger Støjberg fra Venstre.

Nordjylland står til at modtage godt 1700 ud af de 12.000 flygtninge, der næste år skal integreres i Danmark. Men kommunerne ønsker kun at modtage 1200.

- Vi har ikke noget imod flygtninge, tværtimod. Det handler om principper, forklarer Mogens Gade, Venstre-borgmester i Jammerbugt Kommune og formand for det nordjyske kommunekontaktråd til P4 Nordjylland.

Og principsagen handler om penge.

- Når staten beder os løse en opgave, så skal man også betale for opgaveløsningen. Det er ikke tilfældet her. Her bliver vi underkompenseret, og jo flere flygtninge vi får, jo større bliver underskuddet, siger Mogens Gade.

Han påpeger, at kommunerne bliver nødt til at skære i kernevelfærd som hjemmehjælp, børnepasning og folkeskolerne, fordi udgifterne til at integrere flygtninge og få dem ud på det pressede nordjyske arbejdsmarked er større end betalingen fra staten.

- Det ønsker vi ikke. Vi ønsker tværtimod at bevare serviceniveauet på de områder. Derfor bør staten betale os de reelle udgifter. Gør staten ikke det, ønsker vi kun at modtage et antal flygtninge, der matcher vores indbyggertal - dvs. cirka 1/10, siger Mogens Gade til P4 Nordjylland.

Han understreger, at kommunerne godt kan integrere flere end 1200 flygtninge næste år.

- Vi har løst opgaven på tilfredsstillende vis indtil nu - og kan også gøre det fremover. Men vi ønsker ikke at tabe penge på at integrere flere flygtninge end vi skal rent matematisk, siger Mogens Gade.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip