Nordjysk mor anker fængselsdom for vold mod børn

En 36-årig kvinde fra Himmerland anker en dom på et års ubetinget fængsel ved Retten i Aalborg for at have slået og mishandlet sine fem børn gennem 15 år.

Det oplyser kvindens forsvarsadvokat, Ken Ellemose, til Ritzau.

- Vi anker efter min klients ønske og på baggrund af døtrenes forklaring i byretten, hvor de nægter, at deres mor nogensinde har gjort dem noget som helst, siger Ken Ellemose.

Ifølge byrettens dom skal den 36-årige mor fra slutningen af 1997 og frem til slutningen af 2012 mange gange og i perioder dagligt have udsat sine børn for vold. Børnene er i dag 18, 16, 14 og 10 og fem år.

Blandt andet beskriver anklageskriftet, hvordan kvinden har slået børnene med en hundelænke, bøjler, bestik, et støvsugerrør og en fluesmækker.

Desuden skal hun have bidt børnene i hovedet og på kroppen samt slået deres hoveder ind i en dør eller en væg, fremgår det af anklageskriftet.

Kvinden er også dømt for at true en af børnene til ikke at vidne om det voldelige hjem.

Da sagen begyndte i retten, forlangte kvindens forsvarer at få anklageskriftet afvist på grund af manglende præcision. Ønsket blev ikke efterkommet.

En lignende protest blev fremsat i en fynsk sag, hvor et forældrepar er anklaget for vold mod seks børn gennem 30 år.

Her mente forsvarerne, at anklageskriftet var upræcist og "hjemmestrikket", og indsigelsen har ført til, at denne sag er blevet udsat.

I den nordjyske sag er der blevet afspillet videoafhøringer med tre af børnene.

Den 36-årige har hele vejen igennem sagen nægtet sig skyldig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip