Nordkorea deltager i Asian Games i Sydkorea

På trods af politiske og militære spændinger landene imellem deltager Nordkorea i Asian Games i Sydkorea senere på året.

Det er det officielle nordkoreanske nyhedsbureau, KCNA, der fredag fortæller, at landets olympiske komité har besluttet at sende et hold til sportskonkurrencen, der afvikles i den sydkoreanske havneby Incheon fra den 14. september til den 4. oktober.

Tidligere på året lød den nordkoreanske melding ellers, at kun mændenes og kvindernes fodboldhold ville deltage.

- Vi byder Nordkoreas deltagelse velkommen. Vi håber, at deltagelsen vil give mulighed for at booste forsoningen mellem de koreanske lande, lyder det i officiel udtalelse fra de sydkoreanske værter.

45 lande forventes at deltage i Asian Games' 36 discipliner.

Da begivenheden i 2002 blev afviklet i en anden sydkoreansk by, Busan, deltog Nordkorea med et hold på 200 atleter og 100 cheerleaders.

Spændingerne mellem Nordkorea og Sydkorea er taget til i den seneste tid, efter at nordkoreanerne har gennemført militærøvelser tæt ved den maritime grænse til Sydkorea i Det Gule Hav.

Det Gule Hav er en ekstremt ømtålelig region, der tidligere har dannet scene for korte, men dødelige sammenstød mellem de stridende lande.

Derudover er der spændinger om Nordkoreas mulige atomprøvesprængninger. Institute for Science and Internationale Security (Isis) konkluderede i april på baggrund af nye satellitbilleder, at Nordkorea kan være meget tæt på at gennemføre endnu en atomtest.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip