Norwegian-piloter: Vi har vundet på alle centrale områder

Parterne i Norwegian-strejken er blevet enige om en aftale, og ifølge piloterne er de nu sikret en nødvendig binding til moderselskabet, ligeværdige aftaler i Skandinavien og fælles karrieremuligheder.

Til gengæld har piloterne givet selskabet betydelige besparelser, forklarer piloternes leder, Halvor Vatnar.

- Vi har opnået en klar binding til moderselskabet Norwegian Air Shuttle i form af juridiske og økonomiske garantier uafhængigt af, hvilket datterselskab piloterne er ansat i, siger Halvor Vatnar.

- Vi har fået karrieremuligheder på tværs af forskellige selskabsstrukturer, som omfatter alle piloter, som flyver Norwegians fly, uafhængig af flytype og hvilket land, man har base i, siger han.

Aftalen indebærer imidlertid også kompromiser fra piloternes side.

Ifølge Vatnar er piloterne eksempelvis gået med til en ændring af pensionsordningerne, ligesom man fremover vil bidrage til mere fleksible arbejdstider.

- Allerede tidligt i forhandlingerne smed vi pension, forsikring og arbejde i puljen. Den nuværende pensionsordning bevares dog for medarbejdere, der er tættest på pensionsalderen, siger Halvor Vatnar.

- På forsikringer og tilrettelæggelse af arbejdet har vi sparet virksomheden en masse penge, siger lederen.

Strejken blandt piloterne har varet i 11 dage og ramt 200.000 passagerer, men onsdag midt på dagen vil flyene igen være i luften.

Strejkeregningen er langt fra opgjort, men den har været dyr for selskabet, siger topchef Bjørn Kjos.

- Selskabet er påført store økonomiske omkostninger. Det har været en meget krævende periode for både passagerer og vores mange medarbejdere, siger han.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip