Novo-aktionærer har scoret 140 milliarder i marts

Aktiehandlen i marts slutter om få timer, og Novo Nordisk ligner den helt store vinder efter en foreløbig stigning på mere end 18 procent i månedens løb.

Novo Nordisk-aktien handles tirsdag eftermiddag i kursniveauet 372. Det svarer til, at aktionærerne i Novo Nordisk alene i marts har opbygget en kursgevinst på 139,1 milliarder kroner.

Det viser en analyse af handlen med C20-aktier i marts, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

- Novo-aktien er steget med næsten 10 procent, siden selskabet meddelte, at det havde besluttet at genindsende registreringsansøgningen for diabetesmidlet Tresiba i USA, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

Allerede inden meddelelsen var Novo Nordisk-aktien steget på baggrund af en række positive nyheder. Dertil kommer den styrkede amerikanske dollar, som bidrager positivt til Novo Nordisks forretning.

Med få timer tilbage af handlen i marts ser 15 af 19 selskaber i C20-indekset ud til at slutte måneden på et højere kursniveau, end da måneden begyndte.

Kun TDC, Novozymes, Coloplast og Nordea ligger tirsdag eftermiddag til mindre fald i marts.

Samlet set er C20-indekset nu steget mere end 30 procent siden nytår, men ifølge Mikkel Duus-Hansen er der ikke tale om nogen uholdbar eufori på aktiemarkedet.

- Prisfastsættelsen på aktiemarkedet ser snarere ud til at bygge på en balanceret afvejning af risiko i forhold til afkast end på blind eufori, uddyber Mikkel Duus-Hansen og tilføjer:

- Alt tyder på, at investorerne i jagten på afkast vil fortsætte med at placere penge i aktiemarkedet, ligesom der også er udsigt til, at analytikerne kommer til at opjustere deres forventninger til selskabernes indtjening i 2015.

- Så umiddelbart er der udsigt til, at aktiefesten kan fortsætte, vurderer Mikkel Duus-Hansen.

Han hæfter sig også ved, at den svækkede euro, lave oliepris og fortsat lave inflation kombineret med en ekstrem lempelig og mere effektiv pengepolitik ser ud til at betyde tiltagende europæisk vækst i 2015 til gavn for aktiemarkedet.

/ritzau/

.

Dagens Gossip