Nu afhører politiet mistænkte i Maddie-sagen

Skrevet af Lotte Sørensen

|

01/07/2014

Dagens topnyheder

Syv år er gået, siden den knap fire-årige Madeleine McCan forsvandt fra familiens ferielejlighed i den Portugisiske by Praia da Luz. Og efter de mange år uden de store fremskridt, ser det nu ud til, at efterforskningen skrider fremad.

I dag starter britisk og portugisisk politi i fællesskab afhøringen af op mod fire mistænkte i sagen. De mistænkte er udpeget af britisk politi, mens portugiserne står for selve afhøringen. Briterne har dog lov til at foreslå spørgsmål. Det skriver The Guardian.

Læs også: Medie: Politi klar til at grave nær forsvundne Maddies ferielejlighed

De mistænkte er alle portugisiske statsborgere, men mindst en af dem skal være født i Rusland.

Afhøringen af de mistænkte forventes at tage nogle dage.

Hermed er de britiske efterforskere tilbage i Portugal, efter de i juni gennemsøgte et område på 60.000 kvadratmeter nær familien McCanns ferielejlighed. Her arbejdede de med teorien om, at Maddie var blevet dræbt og begravet lokalt. Men eftersøgningen bar ikke frugt.

Maddie forsvandt 3. maj 2007. Hun og hendes to søskende lå og sov, mens forældrene Kate og Gerry spiste middag på en restaurant i nærheden med nogle vennepar. De skiftedes til at se til børnene, men da Kate kiggede ind kl. 22, stod vinduet åbent, og Maddie var væk.

Læs også: FAKTA: Her er sagen om den forsvundne britiske pige

Kate og Gerry var i efterforskningens begyndelse mistænkte i sagen, men er senere blevet renset.

Portugisisk politi henlagde sagen i 2008, men britisk politi startede sin egen efterforskning under navnet Operation Grange i 2011. I løbet af sagen har der været kold luft mellem politiet i de to lande, men nu er de begyndt at samarbejde.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med