Nu er det slut: Spotify deler trist meddelelse

Skrevet af Emil Martesen

04/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det slut.

Mest læste i dag

I en tid, hvor den globale økonomi viser sine tænder, står Spotify, den verdenskendte musiktjeneste, over for en betydelig udfordring.

Det skriver Virksomhedens CEO, Daniel Ek, i et åbnet brev på Spotifys hjemmeside.

Her løfter han sløret for, at trods virksomhedens succesfulde fremskridt de sidste to år, står de nu over for nye udfordringer. Disse udfordringer kræver en tilpasning af virksomhedens størrelse for at sikre, at de kan navigere i det urolige økonomiske farvand.

Det betyder, at Spotify skal skære ned på sin medarbejderstab med hele 17 procent. Denne beslutning kommer som en direkte konsekvens af en dramatisk aftagende økonomisk vækst og stigende kapitalomkostninger, som har ramt mange virksomheder hårdt på tværs af brancher:

"Selvom vi har gjort værdige fremskridt, hvilket jeg har givet udtryk for mange gange, har vi stadig et arbejde foran os. Den økonomiske vækst er aftaget dramatisk, og kapital er blevet dyrere. Og Spotify er ikke undtaget fra disse realiteter,' står der blandt andet", lyder det i brevet inden han fortsætter:

"For at tilpasse Spotify vores fremtidige mål og for at sikre, at vi har den rette størrelse til de fremtidige udfordringer, har jeg truffet den svære beslutning at reducere vores samlede antal medarbejdere med cirka 17 procent på tværs af virksomheden".

De ansatte, der bliver berørt af denne beslutning, vil modtage en mødeindkaldelse fra HR inden for to timer, og disse møder vil finde sted inden ugens udgang.

Som en del af fratrædelsesordningen vil den gennemsnitlige berørte medarbejder dog modtage løn og sundhedsforsikring i fem måneder.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Spotify har måttet ty til fyringer. Tidligere i år blev 200 ansatte afskediget, og i januar blev seks procent af medarbejderstaben fyret som led i en omorganisering. Disse tidligere fyringsrunder understreger de udfordringer, som Spotify og mange andre virksomheder står over for i en tid med økonomisk usikkerhed.