Nu går Jens Voigt efter timerekorden

Selv om 42-årige Jens Voigt for nylig har indstillet karrieren på landevejene, er det ikke helt slut for den tyske cykelveteran.

Nu vil Trek-rytteren forsøge at slå den prestigefyldte timerekord på Velodrome Suisse i Grenchen i Schweiz 18. september, meddeler han på Facebook.

- Det er en stor udfordring for mig, både fysisk og mentalt. Det er et stort projekt, og det kommer nok som en overraskelse for mange, siger Jens Voigt til Treks hjemmeside.

- Vi har lavet nogle diskrete test på velodromen i Roubaix, og vi tror, at jeg har en fair chance, forklarer Voigt.

Tyskeren, der blev en populær rytter i Danmark i sine mange år på Bjarne Riis' hold, har været specialist i lange udbrud på landevejen. Og evnen til at holde et højt tempo i lang tid, bliver der brug for, hvis rekordforsøget skal blive en succes.

- Det er en fascinerende begivenhed: Det er super hårdt, men en fantastisk disciplin. Mand og maskine mod uret, siger Jens Voigt.

Han nærer ikke nogen illusioner om at beholde en eventuel rekord længe, for Trek-holdkammeraten Fabian Cancellara arbejder også på at forsøge sig i disciplinen.

- Men jeg kan godt lide idéen om at fortælle mine børnebørn om det, når de sidder på mit skød og jeg er 75, siger Jens Voigt.

Efter en række regelændringer og ændrede krav til udstyret er mange af fortidens timerekorder blevet sløjfet.

Siden 2005 er det tjekken Ondrej Sosenka, der har siddet på rekorden, som lyder på 49,7 kilometer.

 

/ritzau/

 

Dagens Gossip