Nu kan du vælge mellem 68 køn på Facebook

Mand, kvinde, bøsse, lesbisk, biseksuel, transperson. Mulighederne er mange, når man skal definere sit køn, og er du bruger af Facebook, kan du ændre din status af køn til en af ikke mindre end 68 forskellige kønskategorier på din personlige profil.

Hidtil har det kun været muligt at vælge mand eller kvinde.

Det oplyser Facebook i en pressemeddelelse.

Facebook har lavet listen i samarbejde med Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT Danmark). I organisationen glæder man sig over de mange kategorier.

- Der er et behov for at kunne udtrykke mangfoldighed i forhold til køn med mere end to kategorier. Facebook opfylder dette behov og sætter nye standarder for de sociale netværk. Især måden, vi udtrykker køn på, har brug for en mere passende terminologi.

- Det var derfor med glæde, at LGBT Danmark modtog Facebooks henvendelse om rådgivning i forbindelse med udvidelsen af indstillingerne for køn, siger Søren Laursen, der er forperson i LGBT Danmark.

Samtidig kan man selv bestemme, hvem der skal kunne se oplysningen om køn. Om den skal være offentlig eller kun være synlig for enkeltpersoner eller grupper.

I pressemeddelelsen fremgår det endvidere, at brugerne også kan vælge indstilling for, hvordan Facebook skal omtale én. Om det skal være han, hun eller neutralt.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip