Nu skal Højbjerg gribe chancen i Bayern

Den tyske fodboldsæson kickstarter onsdag aften med et brag, når Borussia Dortmund får besøg af Bayern München i Super Cuppen.

Hos Bayerns mesterhold gælder det i den kommende sæson for danske Pierre-Emile Højbjerg om at rykke endnu længere frem i hierarkiet hos træner Pep Guardiola, og teenageren er klar til at tage et skridt op i en af verdens bedste klubber.

- Jeg har taget et stort skridt. For et år siden var jeg ungdomsspiller, nu føler jeg mig som en fast del af førsteholdstruppen. Hvis Pep giver mig chancen, så vil jeg ikke skuffe ham, siger Højbjerg, som 5. august fyldte 19 år, til Bayerns hjemmeside.

Landstræner Morten Olsen mener, at allroundspilleren skal gribe chancen i sæsonstarten, da flere af Bayerns store stjerner kun lige er vendt tilbage til træningsbanen efter sommerens VM-slutrunde i Brasilien.

- Jeg håber, at Pierre får noget mere spilletid i den kommende sæson. Bayern er involveret i alt, så der er mange kampe for klubben, og det er godt for ham.

- På hans position har de spillere, som enten er skadet eller som lige er kommet tilbage fra en hård VM-slutrunde. De er lige startet op til træning, så jeg forventer, at Pierre får spilletid generelt, men især her i begyndelsen af sæsonen. Så er det op til Pierre-Emile at gribe chancen.

- "Wow"-effekten, som kommer, når unge spillere stormer frem, den er der ikke længere med Pierre.

- Nu skal han vise de ansvarlige, at han kan blive på toppen, at han kan blive en stabil spiller, der er til at stole på og kan regnes med hver gang, siger Morten Olsen.

Højbjerg fik mod slutningen af sidste sæson mere spilletid for Bayern, og han startede blandt andet inde i den tyske pokalfinale mod netop Dortmund - og gjorde det ganske godt.

- Ja, det glemmer jeg aldrig. Sådan en kamp på den scene. Med lidt held fik jeg chancen, og jeg synes, at jeg udførte opgaven ganske fint, siger Højbjerg.

Bayern har tidligere lejet klubbens talenter ud, så de kunne få mere spilletid, men det sker ikke med Højbjerg. Positivt, mener Morten Olsen.

- Det er et fantastisk skulderklap. At Bayern med alle de klassespillere, som klubben har på de positioner, hvor også Pierre-Emile spiller, siger nej til at udleje ham og siger, at klubben selv vil udvikle ham, er utroligt positivt.

- Det tyder på, at Bayern virkelig tror på ham, og det er vigtigt for en spiller at mærke, lyder det fra landstræneren.

Kampen mellem Dortmund og Bayern fløjtes i gang onsdag klokken 18. For et år siden vandt Dortmund Super Cuppen med en 4-2-sejr over netop Bayern.

/ritzau/

 

Dagens Gossip