Ny dille: Rens munden med olie

En detox-kur forbinder de fleste måske med en skrap udrensningskur, hvor du drikker adskillige liter saltvand og så at sige tømmer dig selv, eller en sultekur, hvor du kun må indtage kålvand i en uge. Helt så ekstremt er den nye tendens på ingen måde, selvom mange måske finder det lidt ubehageligt at skulle fylde munden med olie hver dag.

Det er kk.no, der fortæller om den nye tendens, der – naturligvis - er opstået i Guds eget land, Amerika, og som sundhedsfortalere som Gwyneth Paltrow og Shailene Woodley allerede har taget til sig som en behandling, der renser og heler kroppen indefra.

Disse syv fødevarer giver dig et smukt smil. Se hvilke på Femina.dk

Selve behandlingen er ret simpel og består i, at du skal tage en teskefuld olie, fx olivenolie, sesamolie eller kokosolie og gurgle det i ti til tyve minutter, før du spytter det ud igen.

Ifølge dermatologen Davis Colbert er der dog ikke noget nyt i denne form for behandling. Han forklarer, at det er en tradition, der stammer fra middelhavsområdet, hvor olie gennem tiden har været almindeligt brugt i mange forskellige sammenhænge. Også som forskønnende middel.

Sådan snyder du dig til større bryster. Se hvordan på Femina.dk

Brug kokosolie

Kokosolie er sandsynligvis noget af det bedste, du kan bruge til behandlingen, da det har antiinflammatoriske egenskaber.

- Kokosolie egner sig godt til det, fordi den har bekæmpende egenskaber imod både svamp, mikroorganismer og biotiske organismer, siger Eva Kalinik, som er ernæringsfysiolog, til KK.no.

Rådet er, at du skal gøre det om morgenen, kort efter du er stået op, da mundhulen her er mest fyldt med bakterier, og du får den bedste effekt derved. Oliebehandlingen kan ikke erstatte en almindelig tandbørstning eller andre tandrutiner. 

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip