Ny formand er fundet for de praktiserende læger

Det bliver Christian Freitag, som fremover skal være formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Han afløser den nu forhenværende formand, Bruno Melgaard Jensen.

Det oplyser den landsdækkende organisation, der hører under Lægeforeningen, lørdag i forbindelse med PLO's repræsentantskabsmøde i Aalborg.

- På PLO's repræsentantskabsmøde er Christian Freitag lørdag blevet valgt til ny formand. Der var ingen modkandidater, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Christian Freitag har været speciallæge i almen medicin og praktiserende læge i Holte siden 2003. Først med solopraksis og siden 2011 i kompagniskab.

Siden årsskiftet har han været formand for PLO i Region Hovedstaden, hvor han tidligere har været suppleant og repræsentant.

Grunden til, at 49-årige Christian Freitag har fået muligheden for at overtage formandsposten, skyldes, at Bruno Melgaard Jensen i slutningen af marts meddelte sin afgang.

- Det er en konsekvens af den politiske situation lige nu og af det repræsentantskab, der blev valgt ind sidste gang, sagde Bruno Melgaard Jensen 26. marts til Ritzau.

- Jeg har ikke den opbakning, jeg havde, da jeg blev valgt, og derfor er jeg nødt til at trække en streg i sandet, fortsatte han.

Den nu forhenværende formand ønskede dog ikke at gå i detaljer i forhold til, hvad der konkret har været uenighed om i forbundsledelsen.

Bruno Meldgaard Jensen nåede ikke engang at sidde på posten i halvandet år, efter at han i november 2013 afløste Henrik Dibbern.

Henrik Dibbern gik selv af i utide et par måneder forinden i forbindelse med konflikten mellem lægerne og regionerne i spørgsmålet om en ny overenskomst samme år.

Han opfordrede sine medlemmer til at aflevere deres ydernumre, men det blev i stedet Bruno Melgaard Jensens fløj, der dengang havde størst opbakning, og satte sig på den politiske linje.

/ritzau/

 

Dagens Gossip