Ny radikal leder: Rige danskere må klare sig selv

Velfærden skal prioriteres skarpere, så rige danskere ikke stikker snablen så dybt i offentlige ydelser. Rige folkepensionister skal kunne få indefrosset ejendomsskat og billigere busbilletter.

Det fastslår Morten Østergaard før sin første tale som De Radikales partileder ved partiets landsmøde på Nyborg Strand. Her vil han tale for en "nyorientering af velfærdssamfundet".

- Vi skal udvikle velfærdssamfundet i de kommende år. Men det bliver med en radikal prioritering til fordel for at løfte Danmark nedefra. De, der kan selv, skal selv, siger Morten Østergaard.

- Vi har heldigvis en levestandard i dette land, hvor vi kan sige til langt de fleste danskere, at de skal håbe, at de ikke får brug for velfærdssamfundet. Det betyder, at de har levet et liv i sundhed uden behov for pleje i alderdommen, siger indenrigs- og økonomiministeren.

Mange rige mister i forvejen offentlige ydelser som følge af deres indtægt eller formue. Kun de fattigste folkepensionister får tillæg til folkepensionens grundbeløb eller ældrecheck.

Da mange offentlige ydelser modregnes i private pensioner, bad Østergaard i sin tid som skatteminister en kommission se på denne modregning. Politikerne frygter, at danskerne dropper at indbetale til deres arbejdsmarkedspensioner, fordi de mister offentlige ydelser.

- Tingene skal jo hænge sammen. Vi har nedsat en pensionskommission. Jeg synes bare ikke, at det giver meget mening først at opkræve store skatter og så give folk små gaver tilbage i form af aldersbetingede ydelser, mener Morten Østergaard.

- Det handler om at få et velfærdssamfund, der hjælper dem, der har behov for hjælp. Og som sørger for, at de, der kan selv, skal selv, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip