Ny russisk målmandsfejl sender Algeriet i 1/8-finalen

admin

|

27/06/2014

Dagens topnyheder

Det lykkedes ikke i 1982. Heller ikke fire år senere. I 2010 kiksede det også, men torsdag aften lykkedes det endelig for Algeriets fodboldlandshold at gå videre fra det indledende gruppespil ved en VM-slutrunde.

1-1 mod Rusland var nok for algerierne til at holde russerne bag sig, og da Sydkorea i den samtidige kamp tabte 0-1 til Belgien, er Algeriet klar til en 1/8-finale mod Tyskland.

Det startede ellers skidt for nordafrikanerne, som kom bagud allerede efter seks minutters spil, da den russiske angriber Alexandr Kokorin med et eksemplarisk hovedstød sendte bolden op i målhjørnet efter Oleg Shatovs præcise indlæg fra venstrekanten.

Men russerne forsømte at holde speederen i bund, og med den spinkle føring i ryggen gik Fabio Capellos tropper nogle meter tilbage på banen og afventede algeriernes reaktion, hvilket ikke var godt for underholdningsværdien.

Det lykkedes dog længe at holde Algeriet fra oplagte målchancer, men taktikken er altid risikabel, fordi der kun skal en enkelt fejl til at vælte hele korthuset.

Den fejl leverede Ruslands målmand, Igor Akinfeev, der generelt har haft et uheldigt VM. Efter en times spil kom han slet ikke ud til en hjørnesparksbold, og så kunne Islam Slimani heade kulgen i kassen til brølende begejstring blandt holdets fans i Curitiba.

Det var en gylden træffer, for 1-1 var nok, hvis ikke Sydkorea samtidig vandt en komfortabel sejr over Belgien, og koreanerne viste på ny, at holdet i 2014-udgaven ikke har niveau til at skabe den slags resultater.

Sydkorea havde ellers fordel af, at de allerede kvalificerede belgiere lod en række stamspillere få et hvil på bænken, og Belgien blev yderligere svækket, da Steven Defour før pausen fik rødt kort for en helt unødvendig og potentielt farlig tofodstackling.

Men når man ikke kan drage fordel af mere end en halvleg i overtal og tilmed ender med at tabe, så er der ikke noget at sige til, at man bliver slået ud.

Tottenham-forsvareren Jan Vertonghen stod for den dræbende scoring et kvarter før tid, da den sydkoreanske målmand havde givet en returbold efter en skud fra Divock Origi.

Dermed slutter Belgien med maksimumpoint og skal spille 1/8-finale mod USA på tirsdag. Dagen før møder Algeriet Tyskland.

/ritzau/