Ny skandale rammer Secret Service i Det Hvide Hus

På ny glimrer præsident Barack Obamas livvagter ved at opføre sig både letsindigt og skandaløst.

To topofficerer Secret Service var efter alt at dømme beruset, da de 4. marts kørte en bil ind i en barriere i Det Hvide Hus, har avisen Washington Post afsløret.

Torsdag kunne avisen så fortælle, at der var en bomberydning i gang ved Det Hvide Hus, og at de to agenter muligvis kørte over den pakke, som bomberydderne ville undersøge.

En kvinde havde kort før klokken halv elleve om aftenen den 4. marts kastet en pakke bundet ind i en grøn skjorte mod den sydøstlige indgang til Det Hvide Hus og råbt, at det var en bombe. Politiet blev straks tilkaldt.

Lidt senere kom de to agenter kørende. De kørte gennem de afspærringsbånd, som politiet havde at op, og fortsatte ind i nogle tønder, der var opsat som en midlertidig barrikade.

Regeringsembedsmænd, der er bekendt med sagen, siger til Washington Post, at de vagthavende officerer i Det Hvide Hus ville anholde de to tilsyneladende berusede agenter.

Men en supervisor beordrede i stedet de to mænd hjem.

Joseph Clancy, der er leder for præsidentens livvagter, blev efterfølgende briefet om sagen.

Torsdag siger Obamas talsmand, at præsidenten har fuld tillid, at sikkerhedschefen vil få ryddet op i præsidentens sikkerhedstjeneste.

- Ingen sætter en højere standard for Secret Service end direktør Clancy, siger talsmanden ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Washington Post skriver, at de to livvagter havde været til en fest ude i byen hos et andet medlem af Secret Service, inden de satte sig ind i bilen og kort efter ramlede ind i barrieren i det stærkt bevogtede Hvide Hus.

I forvejen er Secret Service belastet af sager om skødesløshed, som potentielt kunne sætte præsidentens liv i fare.

Sidste år klatrede en mand med en kniv over hegnet til Det Hvide Hus og trængte langt ind i hovedbygningen, inden han blev overmandet. Secret Service blev stærkt kritiseret, og den daværende sikkerhedschef Julia Pierson valgte at træde tilbage.

Joseph Clancy er først for nylig udpeget som hendes afløser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip