Nykøbing FH om ligatilbud: Det har vi ikke købt ind til

Skrevet af admin

15/04/2015

Mest læste i dag

For andet år i træk kan Nykøbing Falster Håndboldklub redde sig i kvindernes bedste håndboldrække, fordi en konkurrent har trukket sig.

Efter Vejens konkurs sidste år er det denne gang Skive fH, der har opgivet at fortsætte blandt de bedste. Dermed forlænger falstringerne opholdet i Boxer Dame Ligaen trods sidstepladsen i slutspillet - hvis klubben altså vælger at sige ja til det pludselige tilbud.

- Vi havde overhovedet ikke set det komme, at vi fik den plads, for meldingerne fra Skive har hele tiden været, at de ville fortsætte i ligaen uanset hvad, siger Nykøbing Falsters bestyrelsesformand Henrik Hansen.

- Det er godt, at vi har rustet op til den kommende sæson, for ellers havde vi stået i en helt umulig situation.

NFH har hen over vinteren fået opmærksomhed ved at hente landsholdsprofiler som Kristina Kristiansen og Mette Gravholt til klubben, hvor Niels Agesen kommer til som ny cheftræner.

Men selv om det er prominente navne, var det planen, at de skulle optræde et år i den næstbedste række og være samlingspunkterne på et nyt hold, forklarer formanden.

- Folk vil sikkert grine, når de hører det: Men vi har altså købt ind til at spille i 1. division. Ja, vi har købt landsholdsspillere, men vi har altså også hentet andre og kalkuleret med, at der skulle bruges et år på at udvikle dem.

- Det var ikke en del af vores setup, at vi skulle spille i ligaen i næste sæson. Vi har slet ikke haft det på fornemmelsen som sidste år, hvor der længe var problemer i Vejen, siger Henrik Hansen.

Nykøbing Falster har indtil fredag morgen til at beslutte sig for, om klubben vil takke ja til pladsen i den bedste række.

Bestyrelsen samles onsdag aften til drøfte den nye situation.

- Jeg tror da, stemningen er positiv, men det er jo svært at sige på forhånd, siger Henrik Hansen.

- Det kan godt være, vi får brug for en eller to spillere mere, hvis vi skal spille i den bedste række, og det skal vi se, om der i det hele taget er penge til.

- Det ville ikke være sjovt at ende sidst igen. Vi har sluttet i bunden to år i træk, og som sportsmand er det ikke sjovt, forklarer formanden.

/ritzau/