Obama får skulderklap af Anders Fogh

Præsident Barack Obama får rosende ord med på vejen af Natos generalsekretær i slutspurten op til det amerikanske præsidentvalg.

Anders Fogh Rasmussen har nemlig kun pæne ting at sige om Obama, da han mandag holder sit månedlige pressemøde i Bruxelles - kun en dag før præsidentvalget i USA, hvor kapløbet mellem Obama og republikaneren Mitt Romney er uhyggeligt tæt.

- På det personlige plan har jeg haft det allerbedste samarbejde med præsidenten, siger Anders Fogh Rasmussen, der med egne ord "venter på udfaldet af det amerikanske valg med samme spænding som alle andre".

Og det er ikke kun på det personlige plan, Anders Fogh Rasmussen har været tilfreds med præsident Obama. Han kalder hele samarbejdet mellem Nato og Obamas administration for "det allerbedste".

- Obama-administrationen har involveret allierede tæt og konsulteret dem før store amerikanske beslutninger, der kunne have en betydning for vores fælles sikkerhed og for andre allierede, siger Anders Fogh Rasmussen.

Trods de rosende ord til den siddende amerikanske præsident understreger Fogh dog, at han ikke har en favorit til posten - og at det ikke vil ændre noget for samarbejdet med Nato, hvis præsidenten kommer til at hedde Mitt Romney.

- Ligegyldigt hvem der vinder, så er jeg sikker på, at USA vil fortsætte med at være engageret i et meget stærkt transatlantisk samarbejde. Nato vil forblive en hjørnesten i vores sikkerhedssamarbejde, siger Fogh.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip