Østrigerne triumferer i dramatisk super-G

De østrigske skifans har en festlig lørdag i Sotji, efter at der kom østrigere på to af de tre pladser på podiet i kvindernes super G-konkurrence lørdag morgen dansk tid.

Alpelandets skidarling, Anna Fenninger, var hurtigst på en vanskelig piste, hvor løberne måtte udgå på stribe som ofre for et teknisk meget krævende sving til allersidst.

Fenningers landsmand Nicole Hosp tog sig af bronzemedaljen, mens den tyske super-allrounder Maria Höfl-Riesch klemte sig ind på andenpladsen, selv om også hun var i store vanskeligheder undervejs.

Forholdene for atleterne var ellers fornemme med høj sol over den russiske sortehavskyst, men det krævede nogle store kiks hos de først startende, før deltagerne havde luret, hvordan man skulle tackle den drilske kurve til sidst.

Kun en af de første otte løbere kom nemlig i mål, mens forundringen bredte sig blandt publikum i målområdet.

Fabienne Suter, den rutinerede super G-ekspert, leverede med startnummer ni det første virkelig vellykkede gennemløb og førte længe, men da først Hosp og umiddelbart efter Fenninger kom blæsende, var schweizerens topplacering pludselig væk.

24-årige Anna Fenninger fik med guldmedaljen den helt store oprejsning ovenpå to skuffelser hidtil ved OL.

Hun udgik af styrtløbet og måtte nøjes med 8.-pladsen i super kombineret, men denne gang lykkedes det hele altså for den populære østriger, der har haft en stabil sæson.

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal føle lige nu. Det har været nogle hårde dage efter styrtløbet, som ikke gik godt. Men jeg måtte bare stole på mig selv, siger Anna Fenninger til internationale tv-stationer.

Østrig rykker efter kvindernes super G op i toppen af medaljestatistikken for de alpine konkurrencer ved OL.

Østrigerne har nu hentet fire medaljer, heraf to af guld, og ligger dermed foran rivalen Schweiz, der har samlet tre gange metal.

Søndag morgen er det herrernes tur til at prøve kræfter med super G-disciplinen. Her vil der også være dansk deltagelse, når Christoffer Faarup på ny skal i aktion.

/ritzau/

 

Dagens Gossip