Olsen: Vi skal stimulere hinanden på tomt stadion

Han har prøvet det før. Men det er ved at være et stykke tid siden, at Morten Olsen som træner har sendt et hold på banen til en kamp uden tilskuere.

Helt præcist var det i efteråret 1990, da han som træner for Brøndby så sit hold vinde en Uefa Cup-kamp 1-0 over Ferencvaros på et tomt stadion i Budapest.

Fodboldlandstræneren kommer imidlertid til at gentage den øvelse, når Danmark 14. november møder Serbien på udebane i EM-kvalifikationen.

Spørgsmålet er så, hvordan man sætter et hold op til en meget vigtig kamp for tomme tribuner.

- Nu er det så heldigt, at vi har nogle spillere, som har prøvet det før, siger Morten Olsen.

- Så det vil være en god idé, hvis de stiller sig op og fortæller historien, som de kan huske den.

- Men sådan umiddelbart er det et spørgsmål om at stimulere hinanden, især når man er inde på banen. Og så har spillerne den kæmpe fordel, at de kan høre mig i hele kampen, siger Morten Olsen med et glimt i øjet.

Serbien er blevet dømt til at spille holdets to næste hjemmekampe i kvalifikationen uden tilskuere, efter at EM-kvalifikationskampen mod Albanien i Beograd blev afbrudt efter en faninvasion på banen.

Morten Olsen ærgrer sig fortsat over, at det europæiske fodboldforbunds (Uefa) sanktion betyder, at Danmarks kamp mod Serbien bliver uden tilskuere

Spørgsmål: Hvorfor er det så svært at spille uden tilskuere?

- Fordi vi spiller for tilskuere. Hvis vi spiller en kamp i Parken foran 5000 tilskuere, så kan vi godt spille en god kamp, men du vil nok alligevel sige "arh".

- Hvis vi spiller den samme kamp foran 40.000 tilskuere, så vil du nok sige "hold da kæft, det var dog fantastisk", siger Morten Olsen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip