Oppositionsmedlemmer i Thailands parlament trækker sig

Thailands største oppositionsparti annoncerede søndag, at det trækker alle sine medlemmer ud af landets lovgivende forsamling. Det sker i protest mod den thailandske premierminister Yingluck Shinawatra.

Talsmand for Demokratisk Parti Chavanond Intarakom siger til nyhedsbureauet AFP, at parlamentsmedlemmerne vil træde tilbage "så hurtigt som muligt."

Oppositionen har mandag varslet "et endeligt opgør" i forsøget på at vælte Shinawatras regering.

- Vi har besluttet at træde tilbage som parlamentsmedlemmer for at marchere med folket mod Thaksin-regimet, siger parlamentsmedlemmet Sirichok Sopha med henvisning til Yingluck Shinawatras bror, Thaksin, som mistænkes for at styre Thailand fra sit eksil.

Ni oppositionspolitikere har tidligere på året forladt parlamentet for at deltage i masseprotesterne.

Tidligere søndag foreslog den hårdt pressede thailandske premierminister Yingluck Shinawatra at lade thailænderne afgøre hendes fremtid ved en folkeafstemning. Og hun lovede at gå af, hvis hun taber den, sagde hun i en tv-tale.

Søskendeparret har imidlertid stor opbakning ude i provinserne blandt landbefolkningen, og derfor vil Yingluck Shinawatra formentlig vinde en eventuel folkeafstemning.

Oppositionslederen Suthep Thaugsuban har opfordret til, at man i stedet for nedsætter et såkaldt "Folkets Råd", der skal bestå af "gode mennesker" som erstatning for den nuværende regering.

I de seneste uger har titusindvis af demonstranter protesteret i hovedstaden Bangkoks gader. Aktivisterne mener, at Yingluck Shinawatra kun er en marionetfigur, og at landet i virkeligheden styres af hendes korruptionsdømte bror Thaksin Shinawatra.

Demonstranterne er vrede over, at Yingluck Shinawatra har forsøgt at få vedtaget et amnesti, der vil gøre det muligt for Thaksin Shinawatra, der er tidligere premierminister, at vende tilbage fra sit eksil.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip