Ove Pedersen har kigget mod udlandet inden Fredericia

Tirsdag blev den erfarne træner Ove Pedersen, som i den forgangne sæson førte OB væk fra Superligaens bundstrid, præsenteret som ny cheftræner i FC Fredericia i 1. division.

Det undrede muligvis en del fodboldfans, at han ikke endte i en superligaklub, men det er der en god forklaring på.

- Det er jo ingen hemmelighed, at jeg har prøvet at komme til udlandet, og derfor har jeg ikke været forhippet på at få et job i Danmark, fortæller Ove Pedersen.

Og der har været muligheder i udlandet, hvorfor han har været afventende i forhold til danske tilbud.

- Jeg har været i konkret dialog omkring to-tre job, men det er bare ikke blevet til noget.

- Der har hele tiden været gang i noget, også omkring andre danske klubber, men jeg syntes, det ville være vanvittigt at sige ja til en dansk klub tidligere og afskære mig selv mulighederne (i udlandet, red), siger den tidligere OB-træner.

- Fredericias tilbud kom på det rigtige tidspunkt, for jeg var ikke klar til noget i april eller maj.

Den jyske klub skal ifølge Ove Pedersen hente otte nye spillere til den kommende sæson - en opgave han skal påbegynde som det første. Derfor vil han heller ikke endnu snakke målsætning for holdet, der i sidste sæson var to point fra nedrykning.

Men med udsigten til en ny turneringsstruktur og tre oprykningspladser i 1. division i næste sæson glæder Ove Pedersen sig til livet i næstbedste række, hvorfra han tidligere har rykket op med FC Midtjylland, AGF og FC Vestsjælland.

- Jeg må bare sige, at det er særdeles spændende, det der skal spilles om nu, også i næstbedste række i Danmark. Og jeg har aldrig været bange for at gå ned og tage et job i næstbedste række i Danmark, lyder det fra Ove Pedersen.

/ritzau/

.

Dagens Gossip