OVERBLIK: Sådan vil regeringen ændre partistøtten

De danske regler for partistøtte er blevet kritiseret internationalt for at være for lukkede. Herunder kan du læse, hvordan regeringen agter at ændre de nuværende regler:

* I fremtiden skal partier og politikere indberette navne på donorer af pengebeløb på 10.000 kroner eller mere til myndighederne. Grænsen er i dag på 20.000 kroner.

* Uanset om beløbet er lavt eller højt - 10.000 eller 10 millioner - skal den præcise størrelse af beløbet i fremtiden offentliggøres.

* Grænsen på 10.000 kroner gælder også for medlemmer af såkaldte pengeforeninger, der samler mindre beløb ind i klubber, der så viderekanaliserer det samlede beløb til partierne.

* Partiernes region-, kommune- og kredsorganisationer skal indberette deres regnskaber til myndighederne, og de enkelte kandidater får også indberetningspligt. I dag gælder der kun åbenhed for partiernes landsorganisation.

* Privat partistøtte skal i et vist omfang modregnes i den offentlige støtte, som alle partier får. Regeringen lægger dog ikke op til fuld modregning

Kilde: Berlingske

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip