Palæstinenserne giver Israel skylden for ministers død

Palæstinenserne beskylder torsdag Israel for at have "dræbt" en palæstinensisk minister, der onsdag døde under en protestmarch på Vestbredden.

- Efter at have hørt obduktionsrapportens resultater, holder den palæstinensiske regering Israel fuldt ansvarlig for drabet på Ziad Abu Ein, siger talsmand Ihab Bseiso ifølge nyhedsbureauet AFP.

Israelske og palæstinensiske tjenestemænd giver imidlertid modstridende versioner af obduktionsrapporten, efter at den palæstinensiske minister døde onsdag.

Ziad Abu Ein døde kort efter, at en israelsk politimand havde taget nakke- eller strubegreb på ham i forbindelse med en demonstration på Vestbredden.

Den højtstående palæstinensiske tjenestemand Hussein al-Sheikh siger, at jordanske og palæstinensiske læger, som deltog under obduktionen, konkluderede, at ministeren var død af slag, af at have indåndet tåregas og af ikke at have fået lægehjælp i tide.

En israelsk kilde med kendskab til obduktionsrapporten siger imidlertid, at ministeren døde af en blodprop i hjertet. Den kunne være fremprovokeret, da politimanden tog nakkegreb på ham.

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas har fordømt episoden, som han kalder et "barbarisk drab".

Den 55-årige Ziad Abu Ein var ansvarlig for sager, som gjaldt israelske bosættelser på Vestbredden. Han havde ansvaret for problemer vedrørende sikkerhedsmuren, som Israel har rejst flere steder.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip