Pape føler sig tvunget til at stå frem som homoseksuel

De Konservatives nyudpegede politiske leder, Søren Pape Poulsen, kommenterer i flere interview tirsdag aften sin egen seksualitet. Han fortæller til Fyens Stiftstidende, DR og TV 2, at han er homoseksuel.

- Jeg er homoseksuel. Men det er jo bare én del af mig, siger Søren Pape Poulsen til Fyens Stiftstidende.

Udmeldingen er et usædvanligt træk fra en dansk toppolitiker, men den snart forhenværende Viborg-borgmester har følt, at det har været nødvendigt at tage brodden af rygterne.

- Jeg har konstateret, at der er stor interesse for min person, og jeg kan ikke give et interview, uden at der bliver spurgt utrolig meget til mine personlige forhold, siger han til DR.

- Jeg mener af et ærligt hjerte ikke, at det er interessant, og jeg forstår ikke, at nogen synes, at det er interessant i 2014. At man går op i det og næsten vil vurdere mennesker ud fra deres seksualitet, finder jeg mærkeligt, tilføjer Søren Pape Poulsen.

Han blev i sidste uge valgt til partiets nye leder, og i den forbindelse har adskillige medier skrevet portrætter af den 42-årige politiker. Her er Søren Pape Poulsen blevet beskrevet som "ungkarl".

Men siden er pressetjenesten hos De Konservative blevet kontaktet af flere journalister, der har villet høre til den nye formands private forhold, efter rygter om hans seksualitet er begyndt at svirre.

Hovedpersonen selv forstår ikke interessen.

- Det ses åbenbart stadigvæk i 2014 som noget lidt eksotisk, og jeg tror, at ethvert oplyst menneske er godt klar over, at ens seksualitet ikke er noget, man vælger.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, at jeg skal sidde og snakke om det, for jeg synes, at det er irrelevant for Det Konservative Folkeparti, siger han til DR.

Til TV 2 siger han, at han principielt finder det helt forkert, at han skal fortælle om sin seksualitet, men nu taler han ud, så der igen kan tales om politik.

- Jeg kan jo lige så godt sige det, hvis det kan tage brodden af det, for jeg vil jo helst tale om partiets politik, fortæller Søren Pape til TV 2.

Han afviser, at det faktum, at han er homoseksuel, får nogen betydning for De Konservatives politik på området for homoseksuelles rettigheder. Et område, hvor partimedlemmerne i forvejen er stillet frit i folketingssalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip