Papes Konservative rammer lavpunkt i ny Voxmeter-måling

- Jeg har en tyrkertro på, at hvis vi får sendt vores budskab klart og tydeligt nok, så er der langt flere konservative i det her land end de 4,9 procent, der stemte på os ved sidste valg.

Sådan lød Søren Pape Poulsen over for Ritzau, da han i august blev præsenteret som ny leder af Det Konservative Folkeparti.

Men fire måneder senere er tingene gået den modsatte vej for den nye formand, der i den seneste meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzaus Bureau, får den laveste tilslutning i sin tid som partileder.

3,4 procent af de adspurgte svarer, at de ville stemme konservativt, hvis der var valg i morgen, og dermed ligger partiet tættere på spærregrænsen end på det seneste valgresultat.

- Det er ikke lykkedes at vende udviklingen. Tværtimod er den konservative krise blevet dybere, konstaterer politisk kommentator og tidligere konservativ partileder Hans Engell over for Ritzau.

- Det er en enorm mavepuster for Pape og De Konservative. Hele ideen med at skifte Lars Barfoed ud med Søren Pape var at skabe vælgerfremgang, påpeger han.

Tilbagegangen skyldes en forkert strategi, mener Hans Engell.

- I stedet for, at Pape farer land og rige rundt, skulle han have lært Christiansborg at kende og gjort sig synlig i den daglige debat, vurderer kommentatoren.

Han nævner den verserende Eritrea-sag, diskussionen om dansk deltagelse i bankunionen og den nye boligaftale, hvor De Konservative modsat Venstre var med i forliget, som sager, hvor Pape har forsømt at markere sig.

- Der har været et hav af større sager, der har kørt, uden at Pape har været på banen. Når han ikke kan være i folketingssalen, må han være i medierne, siger han med henvisning til Papes manglende medlemskab af det danske parlament.

Engell mener heller ikke, at Søren Pape Poulsen har været god nok til at fastholde fokus på de udspil, som partiet selv er kommet med.

Trods den faldende tilslutning mener kommentatoren dog ikke, at De Konservative er i fare for at ryge ud af Folketinget ved det kommende valg, ligesom Pape stadig kan nå i mål med sit ønske om et forbedret resultat.

- Det helt afgørende bliver, hvordan han kommer til at stå i valgkampen. Vil han blive oplevet som vælgernes talsmand eller som amatør, påpeger Hans Engell.

Søren Pape Poulsen har ikke ønsket at kommentere den nye Voxmeter-måling.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip