Pegidas leder går af efter Hitler-billede

Lederen af Tysklands islamkritiske Pegida-bevægelse, Lutz Bachmann, siger, at han træder tilbage på grund af et foto, hvor han poserer som Adolf Hitler, skriver dpa.

- Ja, jeg går af, siger han til tabloidavisen Bild, mens en talskvinde for Pegida bekræfter, at den 41-årige Bachman nedlægger alle sine ledende poster i bevægelsen.

Et foto af Bachmann med Hitler-frisure og- overskæg, var i omløb på nettet onsdag.

Bachmann kaldte først billedet en spøg, men ændrede holdning til fotoet efter en byge af kritik mod bevægelsen, som bliver beskyldt for at have ekstremistiske holdninger.

Bild siger, at Bachmann kaldte asylsøgere for "dyr" og "møgsvin".

Pegida-bevægelsen ventes onsdag at holde sin største demonstration til dato i den tyske by Leipzig. Arrangørerne forventer, at 100.000 mennesker vil gå på gaden i byen.

Der er dog risiko for, at demonstranterne ryger i totterne på Pegidas modstandere, da der er varslet 19 moddemonstrationer over hele byen.

Demonstrationen i Leipzig sker to dage efter, at Pegida-bevægelsens ugentlige protestmarch blev aflyst i Dresden. Aflysningen kom, da Lutz Bachmann angiveligt havde modtaget dødstrusler fra islamister.

Pegida står for "Patriotiske Europæere imod Islamisering af Vesten".

Bevægelsen er blevet stadig mere populær under de ugentlige demonstrationer i Dresden til trods for, at den er blevet kritiseret fra politisk hold med den tyske kansler, Angela Merkel, i spidsen.

Selv om demonstrationen i Dresden blev aflyst i mandags, gik Pegida-tilhængere på gaden i blandt andet München, Berlin, Braunschweig, Duisburg, Magdeburg og netop Leipzig.

I sidste uge demonstrerede næsten 100.000 mennesker i flere tyske byer for at vise deres modstand mod Pegida-bevægelsen.

Personer i alle aldre deltog mandag i en Pegida-demonstration i København, hvor godt 200 personer var mødt op. Ifølge Pegidadk's Facebook-side vil man marchere igen på mandag.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip