Pensioneret politimand stod bag bombeattrap i Manchester

admin

426 uger siden

|

16/05/2016

Dagens topnyheder

Det var en 62-årig sikkerhedschef og tidligere leder i den engelske politistyrke Scotland Yard, der havde glemt en falsk bombe på Manchester Uniteds stadion, Old Trafford.

Det skriver det engelske medie The Telegraph, dagen efter at kampen mellem Manchester United og Bournemouth blev aflyst af sikkerhedsmæssige årsager.

Manden ved navn Christopher Reid undskylder sin fejltagelse, der betød, at Old Trafford i første omgang blev evakueret og kampen siden hen aflyst.

- For at være helt ærlig, så behøvede de ikke, at evakuere stadion, siger han.

Man kunne efter hans overbevisning have undgået aflysningen, der af The Telegraph vurderes at have kostet 28 millioner kroner. Den tidligere politileder mener ikke, at personalet på stadion er oplært godt nok.

- Mange af dem gør bare, hvad de plejer at gøre, men der er ikke nogen, der er udlært til at håndtere de her særlige tilfælde, siger Christopher Reid.

Han grundlagde sit sikkerhedsfirma i 2011 efter 32 år i den engelske politistyrke. Og han indrømmer at have installeret bombeattrappen efter en træningsøvelse sidste uge.

- I sidste ende så er det mig, der er ansvarlig. Jeg tog til Manchester i sidste uge for at gennemføre øvelsen i klubben. Vi er et hold bestående af fem mand, men i den her uge tog jeg selv til Manchester og stod for det, siger han.

Bombeeksperter blev lørdag kaldt ud til det traditionsrige stadion, hvor der er plads til cirka 75.000 mennesker. Eksperterne fandt en "ekstremt realistisk" genstand på et toilet, kørt før kampen mellem Manchester United og Bournemouth skulle begynde.

Det betød, at stadion blev evakueret og kampen blev aflyst. Kampen var holdenes sidste kamp i dette års Premier League-sæson. Den skal nu i stedet spilles tirsdag klokken 21.

/ritzau/