Pia Olsen Dyhr: Det bliver et dagpenge- og velfærdsvalg

Pia Olsen Dyhr føler sig mere end klar til valgkampen, og hun kalder valget for et dagpenge- og velfærdsvalg.

- Det går bedre i dansk økonomi. Valget handler om, hvad vi skal bruge pengene på. Skal vi klatte dem væk på skatte- og afgiftslettelser til erhvervslivet? Eller skal vi bruge dem på at løse dagpengeproblemet og investere i vores velfærd, miljøet og i nye arbejdspladser?

- Det, der er problemet med dagpengeforringelserne, er, at folk risikerer at havne i store økonomiske vanskeligheder, hvis de mister deres arbejde, siger hun i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Over 54.000 danskere har allerede mistet dagpengene. Og hver eneste dag gør over 40 mennesker det samme. Valget er sidste udkald for at løse det problem. Vi skal have genskabt trygheden på arbejdsmarkedet.

- SF vil halvere genoptjeningskravet og forlænge dagpengeperioden til tre år. Vælgerne har krav på en klar udmelding fra alle partier. Hvilket dagpengesystem vil de kæmpe for.

Ved indgangen til valget er der flere spørgsmål, som partierne bag statsministerkandidaterne Socialdemokraterne og Venstre mangler at svare klart på.

For Socialdemokraternes vedkommende drejer det sig netop om dagpengespørgsmålet, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) igen og igen har understreget, at man vil afvente den dagpengekommission, der kommer med forslag til et nyt dagpengesystem til efteråret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip