Pind vil stille uromagere fra Nørrebro til ansvar

Justitsminister Søren Pind (V) kalder det uacceptabelt, at værtshuse på Nørrebro bliver chikaneret af unge drenge og mænd med indvandrerbaggrund fra lokalområdet.

Det har gjort ministeren så forarget, at han i et opslag på Facebook skriver:

- Det er fuldstændigt uacceptabelt, at unge indvandrere hærger Nørrebro og presser penge af værtshuse.

- Jeg har bedt Københavns Politi om en redegørelse om indsatsen overfor de unges uro, hærgen og beskyttelsespenge på Nørrebro. Tremmerne venter, fortsætter han.

Sagen kom frem, da værtshusejere- og medarbejdere onsdag morgen i Radio24syv berettede, at ban­de­med­lem­mer fra områ­det chikanerer deres barer.

Medarbejderne fortæller, at de unge vil have "beskyt­tel­ses­penge", bruger trusler og hærværk som pressionsmidler, har kastet sten gennem ruderne og proklamerer, at Nørrebro hører under sharia, hvilket ifølge Søren Pind også er uhørt.

Flere andre politikere deler justitsministerens frustration. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) peger på, at de unges ballade ofte hænger sammen med en ringe tilknytning til resten af samfundet.

- Det er klart, at vi skal give de her unge en fair mulighed for at få en uddannelse og et job. Men de lever altså i et land, hvor alle muligheder ligger lige for fødderne af dem. Så det handler om, at de skal bukke sig ned og samle de muligheder op, siger hun.

Ifølge Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, skal balladen på Nørrebro have konsekvenser hurtigst muligt.

- Vi skal sætte hårdt mod hårdt, når vi ser disse bøller. Det her er et resultat af, at der er en gruppe mennesker, der ikke kan opføre sig ordentligt, og det skal vi som samfund ikke ligge under for, siger han.

Selv om Søren Pind har meddelt, at han vil gå ind i sagen og undersøge politiets arbejde, har Dansk Folkeparti alligevel kaldt ministeren i samråd.

- Regeringen må svare på, hvad der skal til for at stoppe det.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), efterlyser også handling. Han skriver på Facebook, at han har været i kontakt med Københavns Politi for at finde en løsning.

- Politidirektøren har forsikret mig om, at politiet tager denne sag meget alvorligt og vil få opsporet dem, der står bag hærværk og chikane.

- Også SSP-samarbejdet mellem skole, politi og kommune, der gennem mange år har vist sit kæmpe værd på Nørrebro, er aktiveret, da noget tyder på, at gerningsmændene er ret unge, skriver overborgmesteren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip