PLO: Skal undgå hovsa-regler i vagtlægeordning

De praktiserende læger er åbne for at indsætte et loft over antallet af vagter, som praktiserende læger kan tage hos lægevagten.

Sådan lyder det fra Bruno Melgaard Jensen, der er formand de Praktiserende Lægers Organisation (PLO), efter at Danske Regioner har luftet muligheden for at sætte en grænse for lægevagterne.

- Vi vil gerne drøfte det internt, men vil selvfølgelig også gerne have en drøftelse med Danske Regioner og se, om der er nogle regler, vi skal kigge på eller skal ændre, siger Bruno Melgaard Jensen.

- Vi skal bare passe på, at vi ikke laver forhastede regler midt i sommeren uden at lave et ordentligt analysearbejde, der kan vise, hvad det egentlig er, der ligger bag, fortsætter han.

Det er lægevagten i Region Syddanmark, der gerne ser indførelsen af et loft over antallet af vagter per læge, da man er blevet gjort opmærksom på, at den læge, der overså en blodprop hos en nu afdød kvinde, havde 38 lægevagter på to måneder samtidig med, at han passede sin praksis.

I øjeblikket er det dog svært at få klargjort, hvor mange vagter man har i de forskellige regioner, lyder det fra PLO-formanden.

- Men det vil vi også kigge på og undersøge, om der kan opstå problemer i vagtdækningen, hvis vi laver for stramme eller rigide regler, siger han.

Fra Danske Regioner vil man gerne drøfte problemstillingen, lyder det fra formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner, Ulla Astman (S), som ligesom Bruno Melgaard Jensen påpeger, at man skal passe på med at lave regler på baggrund af en enkelt sag.

- Vi er åbne over for at gå ind i en dialog om at finde ud af, hvad det er for regler, vi skal lave, men vi skal ikke lave "hovsa-regler" her i sommerferien på grund af en enkelt sag, siger PLO-formanden og fortsætter:

- Men det er klart, at jeg er indstillet på at gå ind og drøfte det med Danske Regioner, og om der er behov for nogle regler. Hvordan det lige skal være, synes jeg ikke, man skal lægge sig fast på, før der har været et analysearbejde i de forskellige regioner.

I fire ud af fem af landets regioner er det PLO, der driver lægevagten. Region Hovedstaden drives anderledes på grund af akutordningen med 1813-telefonen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip