Politi anholder den sidste efterlyste i Christiania-sag

Dagen før den første af syv store sager mod den organiserede hashhandel på Christiania fredag indledes i Københavns Byret, blev den sidste efterlyste mand i sagen varetægtsfængslet.

Politiet mener, at den 43-årige mand i en periode fra 3. december 2012 til 13. marts 2014 har solgt, hvad der svarer til mindst 360 kilo hash fra den såkaldte bod 2b.

I marts slog politiet til mod den åbenlyse hashhandel i Christiania. Ved aktion Nordlys blev 150 adresser ransaget, og 80 personer blev anholdt.

Flere slap dog væk, og den 43-årige har været eftersøgt af politiet.

- Onsdag fik vi et tip om, at han muligvis opholdt sig i Nordvestkvarteret, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politis Task Force Pusher Street til Ritzau.

Et par betjente blev sendt ud i kvarteret, og det gav pote.

- De ser ham komme ud af en opgang, og han bliver anholdt, fortæller politikommissæren.

Torsdag blev manden så fremstillet i grundlovsforhør ved Dommervagten i København, hvor han blev fængslet i firet uger.

De mange, der er tiltalt for at sælge hash på Christiania, har betydet, at man har delt sagen op i syv forskellige sager, hvoraf Københavns Byret fredag tager hul på den første. Den sag, som den 43-årige er tiltalt i, bliver dog først indledt på et senere tidspunkt.

- Den 43-årige var den sidste, vi manglede i forbindelse med aktion Nordlys, siger Steffen Thaaning Steffensen, der ikke lægger skjul på, at der er flere aktioner mod hashhandlen på Christiania på vej.

- Vi bliver ved, indtil den åbenlyse hashhandel er væk, forsikrer han.

/ritzau/