Politi: Brand i Hellerup er ved at være under kontrol

Det ser voldsomt ud på billederne, storbranden i og omkring Experimentarium i Hellerup, der brød ud med eksplosionsagtig hast mandag eftermiddag.

Men brandvæsnet er i gang med at få inddæmmet flammerne. Det oplyser vagtchef hos Nordsjællands Politi Ulrik Lindén til Ritzau.

- Brandvæsnet er ved at have branden under kontrol. Indsatsen har koncentreret sig om at forhindre branden i at sprede sig, og det forventer vi lige nu ikke, at den gør, fortæller han.

Politiet har endnu ikke overblik over omfanget af skaderne, og slukningsarbejdet fortsætter på stedet, hvor en snes udrykningskøretøjer deltager i kampen mod flammerne og røgen.

Politiet har ikke foretaget evakuering i området, fortæller vagtchefen.

- Røgen stiger let til vejrs, så vi har ikke haft behov for at alarmere beboerne derude eller foretage evakueringer på grund af røgen. Men det siger sig selv, at man selvfølgelig skal holde sig på afstand, siger Ulrik Lindén.

Ifølge Experimentariums administrerende direktør, Kim Herlev, opstod branden under arbejde med at lægge tagpap på bygningen.

Det var to personer, som var i gang med at lægge tagpappet på. Den ene er ifølge Kim Herlev faldet ned og kommet lettere til skade med den ene fod, mens den anden er indlagt til observation for røgforgiftning.

- Der er heldigvis ikke tale om alvorlige skader for de to personer. Branden opstod eksplosionsagtigt, og den har spredt sig til bygningen ved siden af. I øjeblikket kæmper man med at forhindre, at den spreder sig til yderligere en bygning, siger Kim Herlev.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip