Politi frygter bandeopgør i weekenden

To bander og en rockergruppe vil i weekenden mødes til en fest i Odense, men politiet frygter, at det kommer til voldelige opgør.

Derfor har politidirektøren besluttet, at de almindelige regler sættes ud af kraft i et bestemt område af byen fra lørdag klokken 12 til søndag klokken 13.

I området må betjente undersøge personer og biler for våben, selv om der ikke er en konkret mistanke.

Det er folk fra Black Army, Loyal to Familia og Bandidos, som samles i Odense lørdag.

Indgrebet med en såkaldt visitationszone begrundes med udsigten til opgør.

Der er "interne spændinger i visse bandegrupperinger og spændinger mellem rivaliserende bander", lyder det fra Fyns Politi.

Politiet frygter voldelige sammenstød, måske med brug af våben.

I Odense står Hells Angels i forvejen stærkt, og Black Army har medlemmer i Vollsmose og i øvrigt også i det vestlige Aarhus.

Det er Black Army, som har inviteret til fest i tilholdsstedet på Nyborgvej 140 E, og anledningen er grupperingens et års fødselsdag, oplyser politiet til Ritzau.

- Man har et klubhus, som vi kender fra rockergrupperne med hensyn til vagter, indretning og så videre, siger vicepolitiinspektør Thomas Anderskov.

Han vil ikke gå i detaljer med de efterretninger, som har fået politiet til at frygte for voldelige sammenstød.

Lokalt på Fyn har Black Army 30-40 tilknyttede. Men politiet har indtryk af, at man har svært ved at fastholde medlemmer og at hverve nye.

Andre af gruppens medlemmer har været mål for en intens overvågning fra Østjyllands Politi, og torsdag blev to østjyske mænd fra gruppen fængslet for et skydevåben.

Ved Aarhus er godt halvdelen af de lokale Black Army-medlemmer for tiden i fængsel, oplyste vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen torsdag.

Loyal to Familia er en gruppe, som er opstået i København, og som hidtil har opereret i og nær København med for eksempel organiseret hashhandel.

I andre tilfælde er medlemmerne af LTF dømt for vold og våben.

/ritzau/

 

Dagens Gossip